Opleiding All-round Permanent make up specialist

Om Permanent Make-up goed te kunnen uitvoeren is know-how van het allergrootste belang. Jouw kennis en vaardigheden bepalen uiteindelijk het resultaat van de behandeling die je geeft. Wij geven je daar graag de basis voor! Met een opleidingscertificaat van Annelies Maas wordt jouw nieuwe specialisatie Permanente Make-up erkend door je WA-verzekering.

Permanent Make-up is een gecompliceerd en verantwoordelijk vak. Een kruispunt waarbij vele vaardigheden samen komen. Ons unieke opleidingssysteem leidt je stapje voor stapje binnen in alle kennis en vaardigheden die jouw werk tot een succes maken. Wij leren je een pijnloze methode met alleen de voordelen van Permanent Make-up.

Naast een goede opleiding en begeleiding heb je ook een goed apparaat nodig plus pigmenten, naalden, pigmentdopjes en houders en nog een aantal kleine zaken nodig. Voor de starter heeft Ecuri Cosmetics een uitgebalanceerd startset samengesteld waar je niet te veel aanschaft maar wel alle wenkbrauwen en eyeliners kunt behandelen. Op de pagina “wat kost het om te starten” vind je de prijzen voor het apparaat en alle andere zaken die je nodig hebt.

Er is geen specifieke vooropleiding nodig, echter is het wel een pre als je een schoonheidsspecialiste opleiding en/of visagiste-opleiding hebt gevolgd

Kennismakingsgesprek

Vrijblijvend introductie gesprek over alles wat je moet weten voordat je met de opleiding start. Een must voor iedereen die met Permanent Make-up wil beginnen. Je kunt een behandeling zien om te ontdekken of Permanent Make-up bij je past.

 • Duur: circa 1 ½ uur
 • Je kunt je telefonisch aanmelden

All-round Permanent make up specialist:

Volledige opleiding van circa 8 maanden met 17 lessen in kleine groepen van 4 cursisten per cursusbegeleider.

Over deze opleiding

 • Je moet rekeningen op een studielast van 7 tot 10 uur per week
 • In de 5de les wordt er een Tussenexamen afgenomen, als je hiervoor zakt kun je het binnen 4 weken over doen tegen een vergoeding van € 150,-.
 • Na de 16de les en als je in het bezit bent van alle 5 de certificaten voor van de Mastertrainingen, wordt er een groepsexamen afgenomen, waarna je het Diploma Allround permanent make up specialist ontvangt. Als je hiervoor zakt kun je het binnen 4 weken overdoen, in een privé-examen tegen een vergoeding van € 300,-. Je kunt ook wachten tot het volgende groepsexamen wordt afgenomen. Dan zijn de kosten €150,-.
 • Tijdens de opleiding word je begeleid via een groepsapp met je studiebegeleider. Er is ook altijd de mogelijkheid om via app, telefoon of mail hulp te vragen. Wij zullen je dan zo spoedig mogelijk antwoorden. Na afronding van de opleidingen kun je tot 6 maanden nog gebruik maken van deze hulp. Maar als je ergens mee zit na die tijd kun je ook gerust contact opnemen. Na het behalen van het Tussenexamen word je toegevoegd in de besloten Facebookgroep van Cursisten van Annelies Maas waar je altijd met je vragen terecht kunt.

Inhoud opleiding

Theorie

 • Kleurenkennis
 • Pigmentologie
 • Vormenleer (oefenen in tekenen van wenkbrauwen en analyseren van gezichtsvormen
 • Anatomie van de huid
 • Hygiëne
 • Gevaren en risico’s
 • Marketing en PR ondersteuning
 • GGD begeleiding

Praktijk

 • Wenkbrauwen in verschillende technieken:
  – hairstrokes (nano needle)
  – ombre brows in 2 technieken
 • Infra Lash eyeliner en Design eyeliner (met vleugeltjes)
 • Full-lips!
 • Correctie en Herstel

Startdata

 • Maandag 11 maart
 • Maandag 2 september
 • Dinsdag 3 september
Bekijk de planning
Bekijk de planning

PLANNING

Les 1.
Theorie, Kleurenleer, Browmapping.
Modellen: Geen model nodig we oefenen op elkaar.
Huiswerkopdracht: Voortekenen modellen en foto’s maken

Les 2.
Theorie wenkbrauwen, Wenkbrauwen tekenen.
Eerste wenkbrauwen zetten met 3 Power naald.
Modellen: 1 model voor wenkbrauwen meenemen. Dit model moet les 4 ook mee, dan is het heel fijn als ze ook een Boven en onder eyeliner wil.
Huiswerkopdracht: minimaal 5 paar wenkbrauwen met apparaat geoefend op de oefenpad. Meenemen om na te kijken.

Les 3.
Wenkbrauwen zetten met een 3 Micro-naald en Boven eyeliner met een 3 liner naald.
Modellen: 1 Model meenemen die zowel wenkbrauwen als eyeliner wil.
Huiswerkopdracht:
minimaal 5 paar wenkbrauwen met apparaat geoefend op de oefenpad. Meenemen om na te kijken. Model thuis tekenen, foto’s maken van voor en na het tekenen en kleur bepalen.

Les 4.
Wenkbrauwen bijwerken met 1 Micro naald. Onder en boven eyeliner.
Modellen: Je neemt het model van les 2 mee. Eventueel een nieuw model voor een Boven- en onder-eyeliner met een 3liner naald
Huiswerkopdracht: bij een model zelfstandig thuis wenkbrauwen zetten. Foto’s maken van voor, na het tekenen, kleurbepaling en na het zetten.

Les 5.
Tussenexamen wenkbrauwen met 1 Micro of 3 Micro.
Modellen: Examenmodel voor wenkbrauwen (Dit model mag geen oud pigment hebben en moet vooraf ge-epileert zijn)
Theorie:
Bestaat uit 8 open inzichtvragen het duurt van 10.00 tot 10.30 uur.
Gezamenlijk nakijken van 10.30 tot 11 uur.
Praktijk: Opgelet! Alles in dit examen moet conform GGD voorschriften
11.15 uur model wenkbrauwen tekenen, kleurbepalen
12 uur lunchpauze
12.30 uur start pigmenteren van het examen model

Je wordt beoordeelt en krijgt een punt voor je huiswerkopdracht na Les 4, ook voor het Theorie-examen, de hygiëne en voor het zetten van de wenkbrauwen tijdens de Les 5. Je moet voor alles een voldoende halen om je certificaat te krijgen. Als een onderdeel niet is gelukt mag je dit tijdens een van de praktijklessen over doen.

Les 6.
Correctie en Herstel.
Modellen: 1 of 2 modellen waarbij we correcties kunnen uitvoeren.
Mag oud pigment zijn of als het model b.v. haar wenkbrauwen niet zo mooi vindt.

Les 7.
Praktijkles 1.
Model: naar keuze. Je kunt zelf een model kiezen die je deze dag wilt oefenen dat mag een nieuw model zijn maar het kan ook een model zijn wat je in een van de eerste lessen hebt gedaan en nu wilt bijwerken

Les 8.
Master hairstrokes met 1 Nano naald.
Model: Jong model met normale huid (geen vette huid)

Les 9.
Praktijkles 2.
Model: naar keuze. Je kunt zelf een model kiezen die je deze dag wilt oefenen dat mag een nieuw model zijn maar het kan ook een model zijn wat je in een van de eerste lessen hebt gedaan en nu wilt bijwerken

Les 10.
Master Ombre Brows. Met 1 nano naald Wenkbrauwen Schaduwtechniek.
Model: liefst wat ouder.

Les 11.
Praktijkles 3.
Model: naar keuze. Je kunt zelf een model kiezen die je deze dag wilt oefenen dat mag een nieuw model zijn maar het kan ook een model zijn wat je in een van de eerste lessen hebt gedaan en nu wilt bijwerken

Les 12.
Master Big- of Design-eyeliner met 1 nano naald.
Model: mag een basis eyeliner hebben, kan model van les 3 of 4 zijn.

Les 13.
Praktijkles 4.
Model: naar keuze. Je kunt zelf een model kiezen die je deze dag wilt oefenen dat mag een nieuw model zijn maar het kan ook een model zijn wat je in een van de eerste lessen hebt gedaan en nu wilt bijwerken

Les 14.
Master Full-lips met 1 nano naald.
Model: mag nooit een Koortslip hebben gehad. Uit voorzorg wel Zovirax creme meenemen

Les 15.
Praktijkles 5.
Model: naar keuze. Je kunt zelf een model kiezen die je deze dag wilt oefenen dat mag een nieuw model zijn maar het kan ook een model zijn wat je in een van de eerste lessen hebt gedaan en nu wilt bijwerken

Huiswerkopdracht voor les 16:

 1. Wat zijn de uitgangspunten van jouw bedrijf/salon? Wat wil je uitstralen en waarmee onderscheid je je ten opzichte van de concurrent(en)?
 2. Wat zijn in jouw ogen goede zoekwoorden waarop jij met jouw (toekomstige) website gevonden wilt worden?
 3. Schrijf een titel en meta-omschrijving voor jouw (toekomstige) homepagina en een productpagina.

Toelichting: De titel en meta-omschrijving zijn hetgeen wat je in Google ziet als je iets zoekt. Zorg dat het gekozen zoekwoord (van opdracht 2) terugkomt in de titel en meta-   omschrijving.

In onderstaand voorbeeld zijn de titel en meta-omschrijving als volgt:                   Titel: Permanente make-up | Art of Beauty | Annelies MaasMeta-omschrijving: Al 20 jaar professioneel in permanente make-up, jouw garantie voor betrouwbaarheid, deskundigheid, kwaliteit en hygiëne. Stivas gediplomeerd.

Les 16.
Master Marketing.
Interactieve les waarin je leert een eigen website te maken of te verbeteren. Ook Facebook en Instagram komen aan bod.

Les 17.
Eindexamen.
Model: voor wenkbrauwen of big/design eyeliner zonder oude permanente make up.

Je wordt beoordeelt over alle lessen, ook voor het Theorie-examen, de hygiëne en voor het zetten van de wenkbrauwen tijdens het Examen. Je moet voor alles een voldoende halen om je Diploma te krijgen.

Als je dit examen niet haalt kun je dit overdoen in een privé-examen. De extra kosten zijn dan € 300,- of je kunt wachten tot er een volgende groepsexamen wordt afgenomen. Dan zijn de extra kosten € 150,-

All-round opleiding, 8 maanden

exclusief aanschaf apparatuur

€ 4.050,-(excl.)

Apparatuur & Basispakket

Menu