Privé basisopleiding Permanente make-up

Om Permanent Make-up goed te kunnen uitvoeren is know-how van het allergrootste belang. Jouw kennis en vaardigheden bepalen uiteindelijk het resultaat van de behandeling die je geeft. Wij geven je daar graag de basis voor! Met een opleidingscertificaat van Annelies Maas wordt jouw nieuwe specialisatie Permanente Make-up erkend door je WA-verzekering.

Permanent Make-up is een gecompliceerd en verantwoordelijk vak. Een kruispunt waarbij vele vaardigheden samen komen. Ons unieke opleidingssysteem leidt je stapje voor stapje binnen in alle kennis en vaardigheden die jouw werk tot een succes maken. Wij leren je een pijnloze methode met alleen de voordelen van Permanent Make-up.

Er is geen specifieke vooropleiding nodig, echter is het wel een pre als je een schoonheidsspecialiste opleiding en/of visagiste-opleiding hebt gevolgd.

Kennismakingsgesprek

Vrijblijvend introductie gesprek over alles wat je moet weten voordat je met de opleiding start. Een must voor iedereen die met Permanent Make-up wil beginnen. Je kunt een behandeling zien om te ontdekken dat Permanent Make-up bij je past.

 • Duur: circa 1 ½ uur
 • Je kunt je telefonisch aanmelden

Over deze opleiding

 • Je moet rekeningen op een studielast van 7 tot 10 uur per week
 • Tijdens de 5de les wordt er een Tussenexamen afgenomen, als je hiervoor zakt kun je het binnen 4 weken over doen tegen een vergoeding van € 150,-.
 • Na de 16de les en als je in het bezit bent van alle 6 de certificaten voor van de Mastertrainingen, wordt er een groepsexamen afgenomen, waarna je het Diploma Allround permanent make up specialist ontvangt. Als je hiervoor zakt kun je het overdoen tegen een vergoeding van € 150,-.
 • Tijdens de opleiding word je begeleid via een groepsapp met je studiebegeleider. Er is ook altijd de mogelijkheid om via app, telefoon of mail hulp te vragen. Wij zullen je dan zo spoedig mogelijk antwoorden. Na afronding van je opleidingen kun je tot 6 maanden nog gebruik maken van deze hulp. Maar als je ergens mee zit na die tijd kun je ook gerust contact opnemen. Na het behalen van het Tussenexamen word je toegevoegd in de besloten Facebookgroep van Cursisten van Annelies Maas waar je altijd met je vragen terecht kunt.

4 daagse opleiding

De privé opleiding, vindt plaats met modellen. Dit is een echte praktijkopleiding. Het is de bedoeling om tijdens de cursus zoveel mogelijk modellen te behandelen. Theorie, kleurenleer, vormbouw en naaldvaardigheid dient thuis intensief te worden geoefend. Het is van groot belang dat je leert inzien hoe het pigment in de huid tijdens het genezingsproces van tint kan veranderen.

Om deze reden zit er een tussenpose van minstens 2 weken tussen elke cursusdag.

Extra praktijklessen (5 lessen)

Permanent Make-up is een echt praktijkvak. Een vak waar je in wilt doorgroeien. Veel cursisten willen een echte topper worden. Om je techniek en inzicht permanent te vergroten heeft Annelies Maas het begeleidingsplan ontwikkeld. In de fase na je opleiding word je begeleid om samen de top te bereiken. In de praktijk kom je soms zaken tegen die je liever onder het toeziende oog van een expert uitvoert.

Daarvoor hebben we de praktijklessen. Je kunt dan met of zonder model deelnemen aan 5 praktijklessen waarin we met meerdere cursisten alle praktijk doornemen.

Privé Basisopleiding, 4 dagen

exclusief aanschaf apparatuur

€ 2.300,-(van een super docent)

€ 2.800,- (van Annelies Maas)

Apparatuur & Basispakket

De kosten van de Basis I met Apparatuur en startpakket met 4 prive-lessen en 1 groepsexamen.

 • Derma Medical I, startpakket, 4 prive-lessen en 1 groepsexamen
  Zijn € 4300,- excl btw en € 4867,- incl btw
 • Derma Medical III, startpakket, 4 prive-lessen en 1 groepsexamen
  Zijn € 4500,- excl btw en € 5130,- incl btw
 • Derma Medical IV, startpakket, 4 prive-lessen en 1 groepsexamen
  Zijn € 5720,- excl btw en € 6623,- incl btw

Over de prive-lessen kunnen we afspraken maken in overleg.
Het is ook mogelijk deze 4 dagen achter elkaar te doen en later een groepsexamen.

Extra praktijklessen, 5 lessen (Los €150,- per les)

€ 600,-

Basisopleiding:

Les 1
Les 2
Les 3
Les 4
Les 5
Les 1

Theorie, Kleurenleer, Browmapping.
Modellen: Geen model nodig we oefenen op elkaar.
Huiswerkopdracht: Voortekenen modellen en foto’s maken

Les 2

Theorie wenkbrauwen, Wenkbrauwen tekenen.
Eerste wenkbrauwen zetten met 3 Power naald.
Modellen: 1 model voor wenkbrauwen meenemen. Dit model moet les 4 ook mee, dan is het heel fijn als ze ook een Boven en onder eyeliner wil.
Huiswerkopdracht: minimaal 5 paar wenkbrauwen met apparaat geoefend op de oefenpad. Meenemen om na te kijken.

Les 3

Wenkbrauwen zetten met een 3 Micro-naald en Boven eyeliner met een 3 liner naald.
Modellen: 1 Model meenemen die zowel wenkbrauwen als eyeliner wil.
Huiswerkopdracht: minimaal 5 paar wenkbrauwen met apparaat geoefend op de oefenpad. Meenemen om na te kijken. Model thuis tekenen, foto’s maken van voor en na het tekenen en kleur bepalen.

Les 4

Wenkbrauwen bijwerken met 1 Micro naald. Onder en boven eyeliner.
Modellen: Je neemt het model van les 2 mee. Eventueel een nieuw model voor een Boven- en onder-eyeliner met een 3liner naald
Huiswerkopdracht: bij een model zelfstandig thuis wenkbrauwen zetten. Foto’s maken van voor, na het tekenen, kleurbepaling en na het zetten.

Les 5

Tussenexamen wenkbrauwen met 1 Micro of 3 Micro.

Modellen: Examenmodel voor wenkbrauwen (Dit model mag geen oud pigment hebben en moet vooraf ge-epileert zijn)
Theorie: Bestaat uit 8 open inzichtvragen het duurt van 10.00 tot 10.30 uur. Gezamenlijk nakijken van 10.30 tot 11 uur.
Praktijk: Opgelet! Alles in dit examen moet conform GGD voorschriften
11.15 uur model wenkbrauwen tekenen, kleurbepalen
12 uur lunchpauze
12.30 uur start pigmenteren van het examen model

Je wordt beoordeelt en krijgt een punt voor je huiswerkopdracht na Les 4, ook voor het Theorie-examen, de hygiëne en voor het zetten van de wenkbrauwen tijdens de Les 5. Je moet voor alles een voldoende halen om je certificaat te krijgen. Als een onderdeel niet is gelukt mag je dit tijdens een van de praktijklessen over doen.

Specialisaties

Wil je je nog verder specialiseren op specifieke onderdelen?

Menu